lauantai 18. toukokuuta 2013

Poneilua ja kisaamista

 

Keskiviikkona menin Marjukan pyynnöstä ratsastamaan hänen poniaan Kurrea. Jännitti vähän miltä tuntuu ratsastaa pienellä ponilla muutaman vuoden jälkeen. Ei selkään meneminen tuntunut niin hassulta mitä kuvittelin ja ponikin oli todella kiva ratsastaa. Kurre 5v, jota on kunnolla ratsastettu 2kk, kulkee oikein päin rennolla kädellä ja kun istuu satulassa suorassa ja pitää pohkeen lähellä. Huomasin heti, jos jäin jännittämään kädellä, koska Kurre reagoi siihen heti nostamalla päätä. Mentiin ihan perus juttuja, käyntiä, ravia, laajoja kaarteita ja pari pysähdystä. Kurre on vielä niin alkutekijöissä ettei lihas ja tasapaino vielä riitä. Tarkoitus olisi käydä Kurren selässä kerran viikossa jonkin aikaa ja katsotaan pystynkö vaikuttamaan ponin ratsastettavuuteen, oikeaan suuntaan luulisi kuitenkin menevän, kun Marjukka kiljuu aina vieressä ja tuntee poninsa. Oli jopa aika liikuttavaa muistella ponivuosiaan ja rakasta Pommac -ponia <3



Samana päivänä jatkoin vielä ratsastamaan Jaden. Jadella on kiima niin voimakkaasti päällä, ettei ratsastuksesta meinannut tulla yhtään mitään. Jade kiljui ja huusi minkä kerkesi eikä keskittynyt yhtään ja jännitti koko ajan. Meinasin jo heittää hanskat tiskiin seuraavan päivän valmennuksen ja lauantain kisojen suhteen, sillä tuolla tavalla käyttäytyvää hevosta ei viedä kisapaikalle tai tulee ruumiita.

Torstaina olin sopinut aamulla kello 9 Kallen kanssa treffit valmennuksen merkeissä. Kalle piti meille estevalmennuksen kisoja varten. Valmennus sujui hyvin ja Jade oli rauhallinen ja rento. Treenit sujui hyvin, mentiin 60cm ja 80cm rataa, kuten kisoissakin oli tarkoitus mennä.

Eilen menin tallille siinä uskossa, ettei Jadea tarvitsisi pestä. Siellä oli satanut joku rankkakuuro oikein ja Jade oli tietysti kastunut ja käynyt piehtaroimassa :D oikein kiva :) no ratsastin kuitenkin Jaden, kokeillakseni onko kisoihin lähtemistä. Jade oli vähän levoton ratsastaa, mutta hammasta purren ratsastin rauhallisesti reilu puoltoista tuntia pitäen taukoja välillä. Heitin yhden esteen keskelle kenttää, koska ei oltu hypätty vielä ulkona ennen sitä, tein laukanvaihtoja esteen päällä ja ratsastin muuten vaan sileällä väistöjä ja siirtymisiä. Lopuksi tehtiin reilun puolen tunnin loppukäynnit.

- Tässä puhdas hevonen ja mun päivän järkytys -

Tänään sitten aamulla reippaana tallille, hevonen kuntoon, kamat autoon ja kohti Zilpaa. Verkkasin Jadea ensin maneesissa Marjukan silmän alla ja sitten menin verkkakentälle. Jade teki verkassa hyviä hyppyjä jo heti aluksi ja hypättiin pari kertaa ja annettiin olla, ennen rataa terävä laukka pätkä ja sitten valmistautumaan ja siitä radalle. 60cm rata meni todella hyvin! Olen niin tyytyväinen! Jade meni rauhallisesti, teki rentoja hyppyjä ja kaikki vaan sujui kuin liukuhihnalla. Rata olisi saanut olla aktiivisempi, mutta hyvä näin. 80cm odotin, että olisi sujunut vähän paremmin. Alku lähti loistavasti, sarjan a-osalla pudotus, jonka jälkeen aloin itse ratsastamaan miten sattuu ja sarjan jälkeen pystylle, josta loiva käännös ja heti okserille johon tulikin sitten kielto. Jade tuli 60cm jo okserille hieman huonosti perusradalla ja uusinnassa. 80cm jäi liian kauas ja itse olin lähtemässä hyppyyn, harjasta kiinni (ohjat löysiksi), pohkeet irti ja polvet kiinni satulaan. Itsepähän pyysin tuolla kieltämistä, joten Jade teki niin. Tajusin heti virheeni, mutta tein saman uudestaan uudella lähestymisellä (TYHMÄ MINÄ!!). Toisella kiellolla Jade kävi vielä tyylikkäästi estetolpan päällä olevan kukkasen kimppuun :D yleisö sai hyvät naurut :) Hylyn jälkeen ratsastin eritavalla esteelle ja jatkoin radan loppuun sujuvasti. Tyytyväinen olen tähän päivään kyllä. Ekat kisat taas puolen vuoden jälkeen, Jade jaksoi hyvin, ei kiukutellut, tai viskonut mua alas selästä, kesti mun kaikki virheet ottamatta nokkiinsa. Kyllä me täältä vielä noustaan, kunhan vaan saadaan kisarutiinia alle :) Videoa myöhemmin kun kuvaajani vain saa lähetettyä ne minulle :D

- Zilpa 18.5 - 60cm (c) Marjukka Mahlamäki -

- Zilpa 18.5 - 80cm (c) Marjukka Mahlamäki -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti