tiistai 28. toukokuuta 2013

Edistystä

Zilpan estekisojen jälkeen, olen pyrkinyt ratsastamaan todella kevyellä ja rennolla kädellä vielä enemmän mitä ennen. Jade on parantunut ratsastettaessa ihan huimasti ja alkaa olla irti oikealta koko ajan. Oikean käden rentous on siis avain tähänkin :)

Jade sai kisojen jälkeen pari kevyempää päivää ja sitten palattiin taas raiteille. 


- 26.5 (c) Tuuli Hankaankorpi -

Keskiviikkona ja torstaina ratsastin itse. Keskiviikkona hoidin myös tallin hevoset sisälle, kun Henriikka oli pois kotoa. Homma sujui hienosti ja oli kiva välillä tehdä pientä talliduunia välillä. Sen jälkeen lähdin ratsastamaan ja Jade toimi aivan hurjan hyvin ja on se vaan niin hienoa, kun saa itse tehtyä edistystä hevoseen ja omaan ratsastukseen. Jade liikkuu huomattavasti paremmin ja ottaa selkänsä mukaan jo todella hienosti kun olen saanut kädet suht rennoiksi. Tällä tyylillä jatketaan ja istuntaa tehostetaan entisestään, jotta saadaan lihasta taakse enemmän ja että Jade pystyisi sitten sen kautta kantamaan itseään vaivattomammin ja saataisiin tehdä vaativimpia tehtäviä. Pohkeenväistöt sujuu aivan todella upeasti käynnissä ja ravissa, kun olen niitä harjoittanut tosi paljon, molemmissa väistöissä jade kulkee kauniisti oikein päin ja menee tahdikkaasti väistöä :D

- 26.5 (c) Tuuli Hankaankorpi -

Perjantaina Tuuli kävi ratsastamassa Jaden kun olin töissä Viikinhelmen pitopalvelukeikalla. Tuuli kehui muutoksen hevosessa ja itse tuli tosi hyvä mieli, että se vaikuttaa myös muiden ratsastukseen sillä, kun olen itse petrannut.

Sunnuntaina mentiin Tuulin kanssa illalla kentälle hyppäämään. Tuuli kuvasi ja laittoi vähän esteitä ja siinä samalla sitten verkkasin Jadea ja aloin hyppäämään. Jade oli kovin innoissaan ja vähän ampui esteille. Itse pyrein olemaan paljon istunnalla mukana ja rennolla kädellä. Vasemmassa kierroksessa alettiin mennä isompana vesimattopystyä. Vasempaan Jade tuli todella hienolla tasasella tahdikkaalla laukalla hyppyyn, mutta oikeasta kierroksesta vähän ryösti esteelle, varmasti oma käsi ollut taas ihan jännittynyt, vaikka kauheasti yritin keskittyä siihen, että olisi rento. Jade oli muuten kiva ratsastaa, vaikka alussa vähän roikkui kädellä ja ei oikein tahtonut kuunnella, mutta loppua kohden parani


- 26.5 Tuuli Hankaankorpi -

- 26.5 (c) Tuuli Hankaankorpi -


Tänään kävin Kurrella ratsastamassa aamulla ennen kouluun menoa. Jotenkin tuntui vähän siltä, että viime kerta sujui paremmin. Kurre on kyllä niin herkkä, että reagoi pieneenkin jännitykseen samantien. Marjukka totesi tänään, että on hyvä mennä Kurrella välillä, että löydän sen fiiliksen milloin olen rento ja mistä helposti jännitän. Tätä pystyn hyödyntämään Jaden kanssa :)

(c) Marjukka Mahlamäki

Illemmalla lähdetään Luvian isolle kentälle hyppäämään Suuriniemen Minnan estevalmennukseen. Siitä sitten lisää kun olemme sielä käyneet.



- 26.5 (c) Tuuli Hankaankorpi -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti