lauantai 20. huhtikuuta 2013

Taudit veks!

Nyt alkaa vahvasti näyttämään ja tuntumaan siltä että flunssa alkaa vihdoin hellittää ja kuumeelle, kurkkukivulle, yskälle ja aivastelulle on nyt annettu vihdoin kenkää tästä kropasta. Jade on ollut nyt viime päivinä todella hyvä ratsastaa.

Eilen kävin maneesissa tekemässä treeniä sileällä. Ensin ihan eteenpäin ja lihakset lämpimiksi, pikku hiljaa aloin kokoilemaan ravia istunnan puolipidätteillä, joita sillon viime Tarkkalan valmennuksissa opeteltiin ja käytiin läpi. Siitä lähtien olen Jadelta vaatinut joka kerta reagointia istunnan pidätteeseen ja nykyään se toimii jopa maastossa niin, että Jade pysää melkein seinään :D tainnut mennä läpi asiat kun niin hyvin toimii. No tein lisäksi pohkeenväistöjä käynnissä ja ravissa, sisällytin paljon laukannostoja tehtävien sisänn ja siirtymisiä ja pysähdyksiä.

Tänään käytiin Pinomäessä maastoilemassa kun maneesissa järjestettiin Pauliina Marttilan estevalmennus. Tällä kertaa ei menty siihen, kun odotetaan Meerin tulevan vapun jälkeen pitämään meillä hevostenkäsittelykurssi II. No maasto lähti lupaavasti käyntiin, kun tuuli aivan järkyttävästi ja Jade oli lievästi sanottuna hyvin hereillä. Mietin hiljaa mielessäni, että oli kyllä oikein loistava idea lähteä kauhealla tuulella maastoilemaan. Selvittiin kuitenkin. Laukattiin todella paljon ja Jade säikähteli pari kertaa ja katseli hieman, mutta nykyinen ratsastustyylini on jotenkin varmasti auttanut jopa itseäni, sillä tunnen olevani paljon lähempänä hevosta ja tänään sain hallittua Jadea pelottavan hyvin, kun kyttäili kaikkea ja koitti hidastella niin perse penkissä vaan pohkeilla eteen ja kaikki kyttäilyt sikseen. Vähän oli neidissä eloa tänään, mutta laukkaili kyllä nätisti, kun ennen ollaan aina oltu ongelmissa laukatessa :D Nyt hyvällä mielellä katsoen Ässien peliä, joka tällä hetkellä 3-0 <3



Tule jo kesä - ikävä <3
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti