sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Treenailua ja sairastelua

Flunssa painaa edelleen päälle ja viime viikonloppuna nousi kuume ihan huolella lauantai - sunnuntai välisenä yönä, jopa 39,5 oli yhdessä vaiheessa. Siinä kunnossa ei kyllä lähdetty Jadea liikuttamaan seuraavana päivänä. Sunnuntain tamma sai siis vapaa päiväksi ja itse makasin kotona katsoen 4 elokuvaa ja muutaman sarjan, jotka oli nauhotettu ohjelmakirjastoon.
Maanantaina jaksoin jo sen verran, että kävin juoksuttamassa Jaden. Tällä kertaa laitoin sille piuhatkin ettei olisi vain pelkkää hölkkäämistä :) Siinä sitten kävelyttelin n. 10min ja juoksuttelinkin puolisen tuntia ja lopuksi taas kunnon kävelyt.
Tiistaina menin väkisin kouluun aamutunnit oli tuskaa. Piristyin iltapäivää kohden, päätin lähteä tallille. Ensin vähän verryttelyä ja taivutteluja. Sitten Pia auttoi hieman ja laittoi muutaman esteen siihen kentälle ja hyppelin niitä siinä hetkisen n. 80cm korkeudessa. Tamma meni hienosti. Oikeaan kierrokseen oli aika jäykkä.
Keskiviikkona sairastelin taas kotona, illalla kuitenkin oli pakko lähteä tammaa liikuttamaan. Tallilla heitin Jadelle varusteet niskaan ja kävin 45min kävelylenkin.
Torstaina oli taas ansaittu vapaa päivä, suunnitelmiin olisi kuulunut mennä Porin ratsastuskeskuksen hajorituskisoihin, mutta olin vielä niin kipeä, etten jaksanut lähteä itseäni sinne rasittamaan.

Perjantaina kävimme Emilian kanssa Kiahalla ratsastamassa Sintti-tammaa. Tyypillinen tamma, jolta maastakäsittely jäänyt vähemmälle, kuten myös Jadella. Sinä päivänä Sintillä oli myös hieman virtaa ja tyhmänä halusin kokeilla miltä se tuntuu ratsastaa, vaikka olinkin sen koeratsastanut samalla kun kokeilin Jaden Sallan luona Parkanossa. Silloin tamma vaikutti kivalta, mutta hieman vielä raa'alta minulle. No nyt kuitenkin Sintti oli sitä mieltä ettei huvittanut ja alkoi käynnissä potkia kipakasta ilmaa aina kun pyysi jotakin. Emilia käski komentaa pohkeilla ja siitä se riemu sitten alkoi. Sintti lähti kuin ohjus ja pukitti kunnolla pari pukkia pää etujalkojen välissä. Siitä seurasi komea ilmalento naama edellä hiekkaan. Tällä kertaa oikeasti arvioin hiekan mineraalit :DD Sitten Jaden luona. Tamma loisti taas omana itsenään tyynen rauhallisena vapaa päivän jälkeen. Ohjelmassa oli kevyttä, lihaksistoa lämmittävää liikuntaa seuraavan päivän kisoja varten. Jade oli oikeaan taas todella jäykkänä. Siinä samassa Emilia kokeili myös Jadea ja tuntui tykkäävän.
Lauantaina oli vuorossa kisat Luvialla. Itseäni jännitti ihan hirveästi. Emma oli kisahoitajana mukana ja kävelytti Jadea kun olin tutustumassa rataan ja seuraamassa tilannetta. Starttasin luokan viimeisenä, onneksi verkassa oli jo hieman tilaa, sillä Jadella oli muut kuviot mielessä. Ohjat käteen vähän ravailua, itseäni jännitti niin paljon niin tarttui se tottakai hevoseenkin, joten ohitse tuleva hevonen ei ollutkaan niin siedettävä asia. Jadella tuntui napsahtavan päässä ja se oli sitten menoa. Kaikki jalat ilmaan ja järkyttävä pukki. Tulin sieltä saman tien maahan ja Jade seisoi hölmistyneen näköisenä "että mitäs sinä siellä maassa makaat". Sama toistui hetken kuluttua kun tamma sai jonkun oman kohtauksen. Emma patisti minut jo toisen kerran selkään ja totesi "sillä on energiaa, ota nyt niitä hyppyjä", itse tiesin, että se pukittee taas esteen jälkeen. No eikun esteelle ja näin kävi. Pukitus ja alastulo. Emma psyykkasi mut uudestaa selkään, kolmannen kerran ja en sitten jaksanut enää leikkiä vaan kävelin hetken ja sitten olinkin jo radalla valmistautumassa. Ykkös este sujui odotusten mukaan eli hyppy ja vähän rimpuilua, multa irtosi jalustin ja en päässyt jatkamaan kakkoselle vaan tein voltin, juuri kun olin saanut jalustimen takaisin jalkaan tamma päätti pistää keulien. Hyppäsi pari kertaa pystyyn siinä yleisön edessä. Saatin aika kauhistuneita katseita. No siitä jatkui sitten matka kakkoselle kun päästiin eteenpäin. Hyppy tuli ihan hyvin ja matka jatkui kummempia poukkuiluja tekemättä, seuraavana oli este, jossa muurin palat alla, päätin jarruttaa niin paljon, että jade kieltäisi siihen ja pääsisin pois radalta, tamma luki ajatukseni ja näin kävi. Siitä päivästä opittiin sitä sun tätä, huomenna opitaan lisään jne. Virheistä oppii ja joskus ne täytyy oppii kantapään kautta :)
Tänään eli sunnuntaina tein ensin vähän johtajuus harjoituksia kera naruriimun ja juoksutusliinan. Jonkun aikaa meni, kunnes Jade tajusi mitä haetaan. Sen jälkeen vein takaisin talliin ja laitoin suojat, satulan ja suitset ja lähdin ratsastaen kohti kenttää. Fiksuna olisi voinut ottaa sen liinan mukaan ja juoksuttaa kunnolla ennen ratsastusta, mutta sitkeästi ratsastin röhisevää ja välillä vähän poukkoilevaa tammaa eteenpäin. Jade tuntui lopuksi aika irtonaiselta molemmin puolin.
Huomenna tamma saa taas vapaa päivän, sillä ohjelmassa on päättärimekon metsästys ja ensikesän rippikoululeirin leiri-ilta.

Ensi viikolla oisi tarkoitus ottaa ainakin yksi Emmi-marian tunti ja nyt tosissaa aleta työstämään Jadea selästä ja varsinkin maasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti