maanantai 14. toukokuuta 2012

Kuulumisia

Pahoitteluni siitä, etten ole hetkeen kirjoitellut. Viime viikot ovat menneet nopeasti ja niihin on mahtunut kaikenlaista ohjelmaa. Tosiaan vapun jälkeen en ole tänne mitään kirjoitellut, joten eiköhän olisi taas korkea aika.


Vappu viikko sujui normaaleissa merkeissä odotellen Saksan matkaa. Torstaina oli isoskoulutuksen viimeinen kerta ja perjantaina sitten kevätjuhla, jossa syötiin ja puuhattiin sitä sun tätä. Perjantai yönä koitti lähtö Saksaan.









Matkaan lähdettiin Länsi-Porin ylä-asteen 9. luokkalaisten saksanlukijoiden kanssa. Yhteensä meitä lähti 19 oppilasta plus kolme opettajaa. Bussi lähti koululta 02.30 kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Bussimatka sujui hyvin ja lentokentällä odoteltiin n. 2 tuntia ennen kuin päästiin koneeseen, siinä välissä sitten lähtöselvittelyt yms. Lento ei sinänsä jännittänyt kauheasti vaikka se ensimmäinen kertani lentokoneessa olikin, päin vastoin se oli hauskaa ja näkymät oli huikeat. Lento Berliiniin kesti vajaa kaksi tuntia. Berliini-Tegelin kentältä matkasimme hotelli Tiergarteniin viemään matkatavaramme ja siitä matka jatkuikin suoraan Olympia Stadioinille seuraamaan Herttha BSC:n - 1899 Hoffenheimin bundesliiga ottelua. Jalkapalloa oli hieno seurata ja tunnelma oli huikea. Satuimme istumaan suoraan fanikatsomon yläpuolella. Matkamme kesti viisi päivää ja siihen mahtui kaikenlaista, mm. erilaisia museoita (muurimuseo, altest museum ..) ja - kirkkoja (Kaiser-Wilhelmin muistokirkko, rauniokirkko ..), eläintarha, Berliinin muuriin tutustumista, 6 tunnin shoppailua Berliinin keskustassa, Sachenhausen keskitysleirillä vierailu, Hinterm horisont -musikaali ja Tachelsin taiderauniot. Berliini vihersi kunnolla ja siellä oli lämmin vaikka muutamana päibänä oli vain 12 - 14 astetta. Viimeisinä päivinä oli lämpöä 20-24 astetta. Matka oli oikein kattava kokemus ja lähtisin kyllä uudestaan jos tilaisuus tulee, vaikka päivä ohjelmaamme sisältyi päivittäin 10-15km kävelyä ja paaaaljon portaita ylös ja alas. Mutta oli kiva palata kotiin takasin kaiken rakkaan luokse.





Mennäämpäs sitten heppa-asioihin. Jadea matkan aikana hoitivat Marjukka ja Vilma. Kiitokset heille. Jade oli käyttäytynyt hyvin ja saanut kehuja Ruojärven Sipalta, joka oli käynyt pitämässä Vilmalle koulutunnin. Viikko oli sujunut leppoisasti ja on kyllä kiva ku on noin ihania ihmisiä, jotka näkevät vaivaa auttaa tarpeen tullen :D


Olin heti Saksan matkan alussa saanut itseni flunssaan ja olen ollut nyt 2 vko flunssassa. Jadella oli torstaina vapaapäivä ja perjantaina käytiin leppoisa maastolenkki. Lauantaina menin kentällä hiemna koulua ja tamma vaikutti normaalia jäykemmältä, varsinkin oikealla. Nyt siis alkaa tehotreenit letkeyden ja rennon paketin ylläpitämiseksi. Lauantai-sunnuntaina alkoi lämpö nousta ja kohosi yli 39, nukuin huonosti sen yön ja aamusti oli 38 kuumetta, mutta uni alkoi maittua sitten. Vielä eilen oli 38 ja tänä aamuna oli myös 37 - 38 astetta lämpöä. Pakko oli kuitenkin käydä edes liinassa pyöräyttämässä Jadea ettei vallan liikuttamatta jää. Katsotaan mitä huominen tuo tullessaan, menenkö jo kouluun ja pääsenkö ratsastamaan jo kunnolla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti